Tržaška cesta 85, 1370 Logatec

031 360 001

info@as-gruden.si

Po-Če: 08:00 - 17:00 / Pe: 08:00 - 16:00 / So: zaprto

Vizitka
Domov: Avtoservis Gruden d.o.o.

O PODJETJU

PROGRAM

AKCIJE

 

Domov | Avtoplašči | Amortizerji in blažilniki | Olja | Akumulatorji | Platišča | Izpušni sistemi in katalizatorji | Klima naprave | Zavore | Vlečna kljuka | Jermeni | Sklopke | Poliranje žarometov cena | Vetrobranska stekla

Zamenjava akumulatorja

Nudimo celovit servis akumulatorjev, ki zajema kontrolo akumulatorja, izbiro novega akumulatorja, montažo in okolju prijazno odstranjevanje starih ali iztrošenih akumulatorjev. Saj želimo prav tako kot za vaš avtomobil poskrbeti tudi za okolje.

Predstavljamo vam Akumulatorje Topla, ki so slovenski proizvod.

Topla Energy je uveljavljena baterija s tradicijo in unikatnim designom, ki je sedaj proizvedena po vodilni Ca/Ca tehnologiji in zadovoljuje potrebe vseh sodobnih vozil. S širokim asortimajem tipov baterij pa zagotavlja primernost izbora baterije za vsako vozilo.​

Izbira akumulatorja za avto je pogojena z modelom avtomobila.

1. Zagonski tok. Najpomembnejša funkcija akumulatorja v avtu je startna funkcija. Akumulator mora v kratkem času oddati dovolj energije, da vžge motor. Na nalepki akumulatorjev je naveden zagonski tok merjen v A (CCA). CCA je zagonski tok, ki se meri pri – 17 stopinjah C, nekateri proizvajalci navajajo CA, kar pa je zagonski tok, merjen pri 0 stopinjah in je zato neprimerljiv z CCA. Podatek merjen v CA je seveda bistveno višji kot podatek v CCA. Ko primerjate zagonske moči akumulatorjev, pazite, da boste primerjali zagonske moči, merjene po enaki normi (EN, DIN…).
Zagonski tok akumulatorja mora biti vsaj takšen ali višji, kot je bil pri originalnem akumulatorju. Izbira akumulatorja z višjim zagonskim tokom ne bo napaka. Akumulator z visokim zagonskim tokom bo potreben zlasti pri avtomobilih na diesel gorivo, avtomobilih, ki niso garažirani, avtomobilih v hladnejših predelih.

2. Kapaciteta akumulatorja se meri v Ah. Kapaciteta akumulatorja mora biti vsaj takšna ali višja, kot je pri originalnem akumulatorju. Novejši modeli avtomobilov imajo vrsto električnih porabnikov, kar zahteva zadosti zmogljiv akumulator. Nadomestitev z akumulatorjem, ki ima večjo kapaciteto, ne more škoditi, pretiravanje pa zaradi navadno zelo omejenega prostora tako ni mogoče.

3. Pri nakupu novega akumulatorja moramo paziti na dimenzije in položaj polov, sicer ga ne bo mogoče namestiti.

4. Tehnologija v kateri je akumulator narejen. Večina akumulatorjev namenjenih avtomobilom, je narejenih v tehnologiji Ca/Ca. Zaradi majhne porabe vode akumulatorjev tega tipa ni potrebno vzdrževati (ni potrebno dolivati destilirane vode).
Določeni tipi akumulatorjev so narejeni še v tehnologiji Pb/Sb, zato je poraba vode takšna, da je potrebno nivo elektrolita občasno kontrolirati in v primeru potrebe dolivati destilirano vodo. V vozilih, kjer je akumulator nameščen v kabini, je akumulator narejen v tehnologijah, kjer je izpust plinov minimalen. Nivoja destilirane vode ni treba kontrolirati in jo dolivati. Takšni tipi akumulatorjev so npr. Fulmen Formula Xtreme in Exide AGM 90.

PROGRAM BLAGOVNE ZNAMKE VIZITKA KORISTNO DELOVNI ČAS
Avtoplašči
Amortizerji in blažilniki
Olja
Akumulatorji
Platišča
Izpušni sistemi in katalizatorji
Klima naprave
Zavore
Vlečna kljuka
Jermeni
Sklopke
Poliranje žarometov cena
Vetrobranska stekla
GoodYear
Dunlop
Fulda
Sava
Debica
Autec
Momo
Carmani
Reds
WSP
Avtoservis Gruden d.o.o.
Tržaška cesta 85, 1370 Logatec
Davčna številka: SI50696980
Matična številka: 6113770000
031 360 001
info@as-gruden.si
16 / J7,5 / ET32 / 4X108,00
Dvomasni vztrajnik, zabloda avtoindustrije
DOT številka
Kdaj postanejo gume prestare?
Ponedeljek 08:00 - 17:00
Torek 08:00 - 17:00
Sreda 08:00 - 17:00
Četrtek 08:00 - 17:00
Petek 08:00 - 16:00
Sobota zaprto
Nedelja zaprto

Vse pravice pridržane Gruden d.o.o. © 2020

Postavitev spletnega mesta in gostovanje PROLOG d.o.o., Logatec 1990 - 2020 | CMS5.6
Brez sejnih piškotov ta spletna stran ne more delovati pravilno.